Hiihtoloma Saariselällä
Kohteessa, Aktiiviloma, Hyvinvointi, Talvi 11. helmikuuta 2022
Saariselkä

Hiihtoloma Saariselällä

Vietimme rentouttavan loman Lapissa hiihtäen upeissa kansallispuiston maisemissa.

Lähdettiin hiihtolomalle Saariselälle ja toiveissa oli rentoutua kolmen päivän aikana Lapissa hiihtäen ja kylpylän vesissä palautuen. Saariselälle pääsee oman auton lisäksi myös kätevästi lentäen, jolloin Ivalon lentokentältä pääsee bussilla suoraan Holiday Clubin oven eteen. Saariselälle pääsee myös kätevästi juna-bussi-yhdistelmälle Rovaniemen kautta.
 
Olen ollut aikaisemmin Saariselällä ja se on ehdottomasti yksi kivoimmista hiihtokeskuksista – ellei kivoin! Saariselkä on pieni ja erittäin rauhallinen, jossa pärjää loistavasti ilman omaa autoa, sillä kylän keskustassa kaikki on lyhyen kävelymatkan päässä.

artikkeli_saariselkä_1440x950.jpg

Reissun toiveena oli nähdä revontulet, jotka bongattiinkin heti ensimmäisenä iltana! Tammikuun pakkasiltana revontulien metsästys oli maaginen kokemus. Saariselän metsässä kulkeva parin kilometrin mittainen Aurora-talvikävelypolku oli täydellisen hämärästi valaistu paikka revontulien katseluun. 
 

enni_saariselkä_960x614.jpg

Saariselän hiihtoladut ovat monien mielestä yhdet Suomen parhaimmista - latuverkostoja riittää 200km verran ja osa laduista kiemurtelee upean Urho Kekkosen kansallispuiston metsien ja tuntureiden läpi. Tsekkaa latujen tilanne tästä.
 
Kannattaa mennä rohkeasti hiihtämään keskivaikeille laduille! Ne olivat kaikista kauneimpia ja hauskimpia reittejä nousuineen ja laskuineen - helpoksi merkityt ladut ovat usein aika tasamaan latuja. En ole itse ollenkaan huippukuntoinen pro-hiihtäjä, mutta handlasin silti keskivaikeat reitit oikein mainiosti, enkä kokenut niitä vaikeaksi.

Iisakkipään tunturissa menevä latu oli ehdoton lempparireittini! Nämä hiihtokuvat ovat sieltä. Myös muut Urho Kekkosen kansallispuistossa kulkevat reitit ovat erityisen upeita. 
 
Laskettelu on toki myös mahdollista Saariselällä kahden eri tunturin päältä. Itse olen nykyään enemmän murtsikkahiihtäjä ja nautin enemmän rauhallisesta hiihdosta.

enni_saariselkä_pysty.jpg

Hiihtopäivän jälkeen oli aivan luksusta mennä samantien (toki aulabaarin afterski-drinkin kautta) Holiday Clubin kylpylän lämpimään veteen palautumaan urheilusuorituksesta. Olin myös ikuisuuden eucalyptukselta tuoksuvassa aromisaunassa. Kylpylä- ja saunaosasto olivat siistejä ja viihtyisiä.
 
Oli ihanan helppoa ja rentouttavaa yöpyä Lapissa hotellissa, jolloin ruokia ei tarvinnut tehdä itse. Holiday Clubin ravintolat olivat kummatkin hyviä. Hiihtäjälle keittolounas toimi erinoimaisesti ja illalla Rakka-ravintolan poronkäristys ja tunturirautu sienirisotolla olivat erinomaisen hyviä annoksia.
 
Kolme päivää riitti erinomaisesti minihiihtolomaan Lapissa. Holiday Clubin hotelli on tunnelmallinen ja erittäin siisti, viihdyimme erinomaisesti ja haluan sinne hiihtolomalle uudelleen. 

shutterstock_1893152869.jpg

Nappaa Ennin vinkit saariselälle:

 

 • Kiilopäässä sijaitseva savusauna ja avanto tunturipurossa on hyvä hiihtokohde. Savusauna on upea ja avanto on next level! Savusaunapaikka pitää varata etukäteen. Hiihdimme tänne kerran saunomaan ja tulimme kimppataksilla takaisin (Kiilopäähän menee myös bussi).
   
 • Kannattaa ehdottomasti laskea Suomen pisin pulkkamäki, jonka pituus on 1,8km. Hiihtohissillä pääsee ylös, tähän kannattaa vuokrata hyvä pulkka ja kypärä mäen alapuolelta. Suosittelen pulkkamäkeä auringonlaskun aikaan! 
   
 • Suksien vuokraaminen kävi tosi kätsästi esim. Saariselän keskusvaraamosta tai Lapland Safarista.
   
 • Suosittelen kylpylän kaikkia vesihierontalaitteita 
   
 • Kiilopäähän menevän ladun varressa on mukava taukopaikka Mettäbaari, jossa voi ihastella myös husky-koiria. Kuuma variksenmarjamehu maistui ihanalta hiihtolenkin lomassa!
   

Holiday Club -lomatestaaja


Graafinen suunnittelija, podcast-juontaja ja somevaikuttaja Enni Koistinen aloitti syksyllä 2021 Holiday Clubin lomatestaajana. Enni luonnehtii itseään kylpylähulluksi ja hänen haaveenaan onkin olla jonain päivänä kylpylänomistaja! Enni lomailee Holiday Clubin kohteissa yhdessä puolisonsa tai siskonsa kanssa ja kertoo kokemuksistaan – ota hänen somekanavansa seurantaan ja lähde mukaan lomalle!

Lue seuraavaksi

Kohteessa, Aktiiviloma, Hyvinvointi

Loma Sallassa – viisi vinkkiä unelmalomaan

Loma Sallassa – viisi vinkkiä unelmalomaan

Loma Sallassa – viisi vinkkiä unelmalomaan

Holiday Clubin brändilähettiläs Rami Rajakallio vietti aktiiviloman uniikin Sallan tunturimaisemissa. ”Loma Sallassa ja Sallatuntureiden kainalossa sopii erinomaisesti rauhaa rakastaville ja luonnossa liikkuville. Holiday Clubin loma-asunnot sijaitsevat lähellä kansallispuistoa, joten vaellusretkille pääsee loma-asunnolta nopeastikin. Sateisena päivänä tai vaelluksen jälkeen voi hyvin rentouttaa patikoinnin rasittamia lihaksia Holiday Clubin kylpylässä, joka myöskin sijaitsee loma-asuntojen läheisyydessä.” Rajakallio suosittelee.

Lue lisää ›
Kohteessa, Osakkuus, Lapset, Talvi

Perheloma Turussa – rentoa oleskelua Holiday Club Caribiassa

Perheloma Turussa – rentoa oleskelua Holiday Club Caribiassa

Perheloma Turussa – rentoa oleskelua Holiday Club Caribiassa

Holiday Clubin brändilähettilään, Rami Rajakallion lempimatkakohteita on Karibia, jossa hän onkin viettänyt kaksi viimeisintä isyyslomaansakin RCI-lomavaihtojen kautta. Koska matka Suomesta Karibialle on kuitenkin pitkä, ei sinne lähdetä esimerkiksi lyhyelle viikonloppulomalle. Tämän vuoksi kesken sydäntalven onkin Rajakallion mielestä hyvä vaihtoehto lähteä minilomalle koko perheen kesken Holiday Club Caribialle Turkuun akkuja ladatakseen. Samat teemat lomalle sitä löytyivät Rajakallion mielestä niin Caribiasta kuin Karibialtakin– uintia, hyvää ruokaa, rentoa yhdessäoloa sekä lapsiystävällinen hotelli. Turun kaupunki tarjoaa myös sopivaa tekemistä niin aikuisille kuin lapsille.

Lue lisää ›
Hyvinvointi

Hyvinvointia lomasta

Hyvinvointia lomasta

Hyvinvointia lomasta

Jos loma ei olekaan pelkkää iloa ja onnea, niin mikä neuvoksi? Etsi syy epämukavaan oloon ja löydä oma keinosi rauhoittumiseen, neuvoo asiantuntija.

Lue lisää ›