Kylpyläloma Saimaalla
Kohteessa, Aktiiviloma, Hyvinvointi 25. marraskuuta 2021
Saimaa

Kylpyläloma Saimaalla

Holiday Clubin uusi lomatestaaja Enni Koistinen vietti rentouttavan viikonlopun kylpylälomalla Saimaalla. Hyppää tästä mukaan lomatunnelmiin ja nappaa Ennin vinkit onnistuneeseen aktiivi- ja hemmottelulomaan järvimaisemissa!


Lähdimme siskoni kanssa viikonlopuksi kylpylälomalle Saimaalle ja hyppäsimme Helsingistä junaan kohti Etelä-Karjalaa. Holiday Club Saimaan hotelli sijaitsee 6 kilometrin päässä Imatran keskustasta, mutta virallisesti sijainti on Lappeenrannan puolella.

Holiday Club Saimaan lokaatio Saimaan rannalla on hieno. Erityisen vaikutuksen maiseman lisäksi teki vanha funkkistyylinen sairaalarakennus sekä 1800-luvun linnatyyppinen rakennus, joista jälkimmäisessä meidän hotellihuoneemmekin sijaitsi. Linnahotellin kolmannen kerroksen pieneltä parvekkeelta aukesi upea järvimaisema.

artikkeli_Enni_Saimaa_750x450.jpg

Ensimmäisenä iltana otimme rennosti ja söimme Le Biff -ravintolassa erinomaiset pippuripihvit. Loppuillan katsoimme huoneessa telkkaria ja söimme karkkia sängyllä pötkötellen. Ihanaa viettää siskon kanssa aikaa ja höpöttää kunnolla pitkästä aikaa!

Seuraavana päivänä vuokrasimme hotellin respasta käyttöön fatbike-pyörät koko päiväksi. Leveärenkaisilla pyörillä ajaminen jännitti aluksi, koska ei uskaltanut heti luottaa tukevan pyörän ajavan helposti kantojen ja kivien päältä. Kun alkutuntuman oli saanut, sujui sähköavusteisilla pyörillä ajaminen oikein leppoisasti Saimaan rannoilla ja metsissä hyvin merkityillä reiteillä. Söimme lounaaksi fish and chipsejä Holiday Clubin O’Learys -ravintolassa. Emme ole varsinaisia hurjapäitä, mutta fatbikeilla ajo oli tosi hauska tapa tutustua lähialueeseen. Lisäksi sähköavustuksesta huolimatta pyörillä ajaessa sai hyvin hienkin pintaan. Tiurun vanha hylätty tuberkuloosisairaala, Ukonniemi ja Lammassaari olivat hyviä pyöräilykohteita lähellä hotellia. Maisemat olivat niin kauniita!

Artikkeli_Saimaa_kylpylä_750x450.jpg

Viileässä syyssäässä pyöräilyn jälkeen oli mukavaa mennä lillumaan kylpylään ja saunomaan. Tunnelmallisen hämärä Cirque de Saimaa -kylpylä on koko perheen sirkusteemainen pulikointipaikka. Lapset näyttivät olevan aivan fiiliksissä musiikin tahtiin purkautuvista vesipylväistä – 10-vuotias minä olisin täysin seonnut teemakylpylästä. Mekin innostuimme ja otimme kolmekaistaisessa vesiliukumäessä pienen kilpailun. Kuka on eka alhaalla! Yläkerran saunamaailmassa oli rauhallisempi tunnelma ja erityisen mukava oli kylpylän katolla sijaitseva kuuma hirsisauna vilvoittelualueineen.

Olimme aktiivisen päivän ja kylpylän jälkeen pehmeitä pötkylöitä ja söimme kasuaalisemman illallisen Classic Pizzassa. Mukavan rentoa lomameininkiä!

artikkeli_Saimaa_750x450.jpg

Itse hotelli on erittäin toimiva ja siisti matalan kynnyksen hotelli. Holiday Club Saimaa on juuri palkittu Suomen parhaana matkakohteena. Meidän mielestämme se näkyi siinä, että kaikki asiat toimivat huolettomasti ilman turhaa säätöä. Sängyt olivat tosi hyvät! Erityisen mukavaa oli valinnanvara ruokapaikkojen suhteen. Tykkäsimme myös poikkeuksellisen mukavasta ja leppoisasta henkilökunnasta. Kahden yön aktiivinen kylpyläloma Saimaalla tuntui paljon pidemmältä mitä se todellisuudessa oli. Lyhyenkin kylpyläloman aikana sai irtauduttua arjesta ja rentouduttua juuri sopivasti.

Teksti: Enni Koistinen
Kuvat: Enni Koistinen ja Holiday Club

Holiday Club -lomatestaaja


Graafinen suunnittelija, podcast-juontaja ja somevaikuttaja Enni Koistinen aloitti syksyllä 2021 Holiday Clubin lomatestaajana. Enni luonnehtii itseään kylpylähulluksi ja hänen haaveenaan onkin olla jonain päivänä kylpylänomistaja! Enni lomailee Holiday Clubin kohteissa yhdessä puolisonsa tai siskonsa kanssa ja kertoo kokemuksistaan – ota hänen somekanavansa seurantaan ja lähde mukaan lomalle!

Lue seuraavaksi